Під ранок окупанти вдарили по Кривому Рогу: постраждав чоловік, пошкоджено будинки та енергетичну інфраструктуру

Джерело: голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул

Під ранок 22 серпня російські окупаційні війська ракетою атакували Кривий Ріг на Дніпропетровщині. Поранень зазнав чоловік похилого віку, також пошкоджено десятки будинків та енергетична інфраструктура.

За інформацією Вілкула, внаслідок російських обстрілів поранено чоловіка 1953 року народження. Його стан легкий, від госпіталізації відмовився, отримавши медичну допомогу на місці.

Також пошкоджено понад 20 приватних будинків та енергетичну інфраструктуру.

Декілька лікарень перейшли на генератори, електропостачання на них уже відновлено. Водопровідна система також перейшла на генератори, зараз здійснюється перезапуск електрикою.

На зараз частково знеструмлено кілька вулиць та ліній електротранспорту. Працюють усі служби.

Вілкул також зауважив, що сьогодні, о 12.00 у виробничих цілях буде проведено плановий вибух у кар’єрі “№2-біс” ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” (Інгулецький, Центрально-Міський райони). Виробничий вибух контролюється, причин для занепокоєння немає.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…