«Півтора роки чекали на ЗСУ»: з Роботиного евакуювали 6-х цивільних

Джерело: Генеральний штаб Збройних сил України

Воїни 47 окремої механізованої бригади під час боїв успішно евакуювали шістьох цивільних з села Роботине, що на Мелітопольського напрямку.

Українські захисники, увійшовши в Роботине, одразу сповістили цивільних про необхідність термінової евакуації, оскільки окупанти продовжують обстрілювати населений пункт.

“Півтора року чекали на ЗСУ. Ми похапали речі, документи та бігли, дорогою викидаючи ті пакети, бо життя – найцінніше. А потім ці хлопці з 47 бригади вивезли нас на танку”, – так люди назвали американську БМП Bradley, яка, зокрема, витримує підриви на мінах та прямі влучання ворожої артилерії.

Уже у більш безпечному місці лікарі 47 ОМБ оглянули евакуйованих та дали їм можливість зідзвонитись з рідними.

  • Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ з боєм увійшли до Роботиного.
  • Фахівці ISW зауважили, що війська РФ докладали значних зусиль, ресурсів та особового складу, аби утримати населені пункти Урожайне (Донецька область) та Роботине (Запорізька область). Успіхи ЗСУ у цих населених пунктах свідчать про деградацію російської оборони.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.