Музей історії університету «Острозька академія» оцифрує понад 100 експонатів

Джерело: МКІП

Музей історії Національного університету “Острозька академія” анонсував реалізацію проєкту із цифровізації мистецьких колекцій.

“Проєкт передбачає три віртуальні колекції шляхом цифровізації 108 експонатів із трьох мистецьких зібрань Музею історії НаУОА, які будуть каталогізовані та розміщені у форматі онлайн-галереї на сайті музею та супроводжуватимуться науковим описом”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цифровізація колекцій має на меті застосування провідних технологій діджиталізації музейних об’єктів для їх збереження в умовах воєнного стану.

Також одна з цілей – актуалізація та популяризація творчості відомих митців з України та діаспори як невід’ємної частини української культурної спадщини ХХ ст.

Як розповіли у відомстві, оцифрування експонатів відбувається за підтримки Українського культурного фонду.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.