Китайський правозахисник втік до Південної Кореї на водному мотоциклі – ВВС

Джерело: ВВС

Китайський правозахисник незаконно перетнув кордон на водному мотоциклі, намагаючись втекти до Південної Кореї.

“Чоловіка, який, ймовірно, є китайським правозахисником, заарештовано у Південній Кореї після спроби втекти туди на водному мотоциклі”, – йдеться у матеріалі.

При цьому у виданні зауважили, що особа втікача поки що не оприлюднюється, але ним, як припускають, був Квон Піонг, який неодноразово критикував президента КНР Сі Цзіньпіна.

“Чоловіку вдалося подолати близько 300 км Жовтим морем, використовуючи бінокль й компас. Але згодом він застряг”, – розповіли у службі новин.

За даними берегової охорони Південної Кореї, втікач взяв із собою кілька каністр із пальним та дозаправляв свій водний транспортний засіб.

Також у виданні нагадали, що впродовж останніх років Китай почав частіше забороняти активістам виїжджати за межі території країни.

“Низка прокитайських держав південно-східної Азії не приймають більше шукачів притулку, ускладнюючи життя дисидентам, які прагнуть втекти”, – мовиться у матеріалі.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.