Китай закликав США скасувати візові обмеження для посадовців

Джерело: Deutsche Welle

Міністерство закордонних справ Китаю закликало скасувати “помилкове рішення” США ввести візові обмеження стосовно китайських посадовців у зв’язку з “насильницькою асиміляцією” у Тибеті.

Офіційний представник китайського відомства Ван Веньбінь заявив, що інакше Китай вживе “рішучих і жорстких заходів у відповідь”.

Зауважимо, Держдепартамент США оголосив про запровадження візових обмежень стосовно посадових осіб КНР “за їхню причетність до насильницької асиміляції більше мільйона дітей Тибету в державних школах-інтернатах”.

Держсекретар Ентоні Блінкен пояснив, що “ці примусові заходи спрямовані на викорінення особливих мовних, культурних та релігійних традицій Тибету серед підростаючих поколінь тибетців”.

Він закликав китайську владу “припинити примус дітей Тибету до навчання в державних школах-інтернатах і відмовитися від репресивної політики асиміляції як у Тибеті, так і в інших частинах КНР”.

Ми продовжимо роботу з нашими союзниками та партнерами, щоб звернути увагу на ці дії та забезпечити притягнення винних до відповідальності, – заявив Блінкен.

Вінтажний Ferrari Анджеліні Джолі буде виставлений на аукціоні Christie’s у Парижі 20 листопада.

У Венесуелі від жовтня почали святкувати Різдво. Міста прикрасили святковими декораціями, щоб відволікти населення від нещодавніх скандальних виборів.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру очільниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Її взяли під варту.

Президент США Джо Байден заявив про сумнів, щодо того, що майбутні президентські вибори відбудуться “мирно”. Водночас він пообіцяв, що вони будуть “вільними та справедливими”.