Медведєв заявив про можливе приєднання до Росії Південної Осетії та Абхазії

Джерело:  Sky News

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що РФ може анексувати окуповані раніше регіони Грузії, зокрема Південну Осетію та Абхазію.

За словами Медведєва, ідея анексії все ще популярна в Абхазії та Південній Осетії, і вона “цілком може бути реалізована, якщо для цього будуть вагомі підстави”.

Варто зауважити, що Абхазія за сприяння Росії “відокремилася” від Грузії, проголосивши “незалежність” у 1999 році.

Після російсько-грузинської війни 2008 року Москва визнала її незалежною державою.

Водночас Південна Осетія оголосила про вихід зі складу Грузії в 1992 році.

При цьому міжнародна спільнота не визнає незалежності Абхазії та Південної Осетії, вважаючи їх частинами Грузії.

  • Володимир Путін хоче втягнути росіян у цивілізаційний конфлікт із Заходом, набагато масштабніший, ніж війна в Україні. Чи підуть росіяни за ним?

Віктор Медведчук та Оксана Марченко є наближеними до керівництва російської федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках з главою РФ Володимиром Путіним.

У Центрі національного спротиву поінформували, що представники РПЦ на тимчасово окупованих територіях посилюють зусилля у межах кампанії з агітування українських дітей до армії РФ.

У Департаменті освіти Житомира поінформували, що учениця житомирського ліцею №23 Софія Тарнавська склала національний мультипредметний тест без жодної помилки та отримала максимальні 800 балів за чотири тести.

Станом на 6 липня Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після російських ракетних обстрілів, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

6 липня російські війська здійснили артилерійський обстріл Нікопольщини. Внаслідок чого загинула жінка.