В липні долар сягнув нових рекордів в міжнародних транзакціях, – SWIFT

Джерело: Bloomberg

Згідно з даними товариства всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій SWIFT роль долара в міжнародних платежах зросла до рекордних 46% у липні.

Великі міжнародні банки використовують SWIFT, щоб спілкуватися один з одним і полегшувати міжбанківські валютні угоди. 

Хоча дані SWIFT не охоплюють весь валютний ринок, вони підкріплюють думку про те, що роль долара в міжнародних фінансах залишається надійною.

Збільшення долара в транзакціях SWIFT відбувається переважно через євро, частка якого досягла максимуму в 46% у 2012 році. Минулого місяця частка євро в угодах була найнижчою за всю історію — трохи менше чверті.

Дані SWIFT також показують збільшення частоти транзакцій, пов’язаних з юанями, оскільки китайська валюта поступово стає все більш вбудованою в глобальні потоки іноземної валюти.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.