Глава МЗС Німеччини заявила, що розчарована ефектом від санкцій проти Росії

Джерело: Anews

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила розчарування ефектом від санкцій проти Росії та заявила, що вони не мали повного впливу.

“Насправді економічні санкції повинні мати економічний вплив. Але вони цього не роблять. Тому що логіка демократій не працює в автократіях”, – сказала вона в інтерв’ю для книги.

Книга “Ernstfall. Regieren in Zeiten des Krieges”, що перекладається як “Надзвичайна ситуація. Управління під час війни”, досліджує реакцію уряду Німеччини на війну в Україні.

“Ми побачили, що ця війна не може бути закінчена раціональними рішеннями, раціональними заходами, які ви вживаєте між цивілізованими урядами”, – сказала Бербок. 

Вона також зазначила, що економіка Росії зростає, на відміну від економіки Німеччини.

“Попри те, що західні союзники ввели масштабні економічні покарання проти Росії після нападу на Україну, російська економіка зростає. Водночас економіка Німеччини на початку року скотилася в рецесію”.

В інтерв’ю Бербок також розкритикувала початкове небажання німецького уряду їхати до України. Вона була першим членом уряду, який побував у зоні бойових дій 10 травня 2022 року.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.