Трамп здався до в’язниці Джорджії у справі про вибори: він став першим президентом США, якому зробили тюремне фото

Джерело: Politico

Колишній президент Дональд Трамп здався владі Джорджії у в’язниці округу Фултон ввечері 24 серпня та був засуджений у кримінальній справі про спроби скасувати президентські вибори 2020 року. За ґратами він пробув 20 хвилин та вийшов під заставу. Він став першим президентом США з офіційним маґшотом (тюремне фото).

Минулого тижня велике журі в Джорджії висунуло звинувачення Трампу та ще 18 особам у рекеті та інших звинуваченнях.

Усі 19 обвинувачених мають до 25 серпня здатися прокуратурі для розслідування. Одинадцять із 19 союзників здалися станом на вечір 24 серпня. Серед них – колишній президент США Дональд Трамп.

Те, що вчора Трамп здався правоохоронцям, відрізняється від подібних ситуацій, коли експрезидента США притягували до кримінальної відповідальності щодо інших правопорушень.

У цих випадках Трамп здавався у суді, а не в’язниці. Проте 24 серпня влада Джорджії опублікувала офіційне тюремне фото колишнього лідера США. Це вперше маґшот зроблений для особи, яка займала пост президента США.

За ґратами Дональд Трамп провів 20 хвилин, поки тривало оформлення. Далі було внесено заставу і Трампа відпустили.

Справа про втручання у вибори: Трампу висунули звинувачення за 13 пунктами, включаючи порушення закону про рекет, схиляння державного службовця до порушення присяги, змову з метою видати себе за державного службовця, змову з метою підробки документів першого ступеня та змову з метою подання фальшивих документів.

Розслідування було розпочато після витоку аудіо з телефонної розмови в січні 2021 року, під час якої Трамп закликав держсекретаря Джорджії Бреда Раффенспергера поставити під сумнів дійсність тисяч бюлетенів і сказав, що хоче ”знайти” голоси, щоб скасувати вибори в штаті 2020 року.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.