Росія може посилити інтенсивність наступу на Куп’янсько-Лиманському напрямку протягом двох місяців – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

У британській розвідці оцінили ситуацію на фронті та припускають, що протягом двох місяців російські окупаційні війська можуть посилити наступ на Куп’янсько-Лиманському напрямку.

Фахівці зауважили, що ЗСУ тиснуть на окупантів у Бахмуті та на півдні. Водночас війська РФ здійснюють невеликі атаки на північному сході, на ділянці Куп’янськ-Лиман, і здійснили деякі обмежені локальні наступи.

На думку експертів, оскільки Україна починає домінувати на півдні, Росія спробує відновити інціативу на інших напрямках. Одним з них є Куп’янсько-Лиманський.

“Існує реалістична можливість, що Росія збільшить інтенсивність своїх наступальних зусиль на напрямку Куп’янсько-Лиманському протягом наступних двох місяців, ймовірно, з метою просування на захід до річки Оскіл і створення буферної зони навколо Луганської області”, – вважають у розвідці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.