У поліції Варшави спростували інформацію про те, що нібито українці побили поляків за відмову вигукнути «Слава Україні»

Джерело: пресслужба поліції Варшави

У поліції Варшави спростували інформацію про те, що нібито у Варшаві українці побили поляків за відмову вигукнути гасло “Слава Україні”.

Відтак, у соцмережах поширюють відео, на якому видно сутичку між групою чоловік і чути слова “Слава Україні”.

Відео складається з двох частин. На першій чутно, як група осіб в розмові з поляками вигукує “Слава Україні”. Один з присутніх тримає український прапор. У другій частині відеоролика відбувається сутичка.

Цей інцидент прокоментували у поліції Варшави й зазначили, що серед групи людей на відео громадян України не було.

Однак вони підтвердили, що дійсно у ніч із четверга на п’ятницю вони отримали повідомлення про агресивно налаштовану групу чоловіків на варшавській набережній.

“Через кілька хвилин після телефонного дзвінка на місці з’явилися працівники поліції. Вони перевірили документи у 13 осіб, серед яких були громадяни Грузії, які поводили себе агресивно. Серед присутніх не було громадян України. Також на місце приїхала швидка допомога, однак медична допомога нікому не знадобилася. Про скоєння злочину також ніхто не повідомляв. У зв’язку з оприлюдненим у соцмережах відео, яке свідчить про те, що міг бути скоєний злочин, ведеться розслідування Окружної комендатури поліції Варшави. Станом на сьогодні у цій справі ніхто не подав заяву”, – йдеться у заяві поліції Варшави.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.