Нещодавно на українсько-польському кордоні пройшла секретна військова нарада командування НАТО із Залужним, — The Guardian

Джерело: The Guardian

Одинадцять днів тому деякі з найвищих військовослужбовців альянсу НАТО вирушили до польсько-українського кордону, щоб зустрітися з Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

Мета п’ятигодинної зустрічі полягала в тому, щоб допомогти перезавантажити військову стратегію України.

Головними питаннями порядку денного було, що робити з контрнаступом України, плани бою на зиму, що попереду, а також довгострокова стратегія війни.

Начальник штабу оборони Великої Британії Ентоні Радакін зазначив:

“Росія недооцінює стійкість і рішучість України, незмінну військову силу та досвід, а також солідарність своїх союзників.

Британські джерела неохоче повідомляють про підсумки зустрічі на кордоні. 

Захід свідчить про те, що в результаті дискусій стратегія України змінилася. 

“Я думаю, ви бачите, що вони зосереджені на Запорізькому фронті”, — сказав один інсайдер.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.