Відправив у нокаут на 9 раунді: Усик переміг Дюбуа

Джерело: Букви.

У ніч на 27 серпня у Польщі відбувся чемпіонський бій у суперважкій вазі Олександра Усика проти британця Даніеля Дюбуа – на кону стояло п’ять поясів. Для українського боксера цей бій став першим за останній рік.

Протягом своєї кар’єри в боксі Олександр Усик не програвав жодного разу, а Дюбуа до сьогоднішньої ночі – лише один.

На останніх секундах восьмого раунду Олександр відправив у нокдаун Дюбуа, але у дев’ятому українець уже остаточно нокаутував противника.

Усик переміг технічним нокаутом, захистивши свої чемпіонські пояси у надважкій вазі за версіями IBF, WBO, WBA та IBO. Як на рингу, так і навколо перемогу українця святкували з синьо-жовтими прапорами.

Олександр Усик під час переможного виступу жартівливо зауважив, що міць Дюбуа відчув лише під час удару в пах (це трапилося в п’ятому раунді – прийом є забороненим).

Свою перемогу Усик присвятив Україні та ЗСУ.

  • Данієль Дюбуа — колишній чемпіон Великої Британії та Співдружності у важкій вазі. Він відновився після поразки нокаутом від Джозефа Джойса у 2020 році, здобувши чотири перемоги поспіль.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Наступ України на Курську область здивував союзників швидким успіхом, спростувавши думку про глухий кут у війні та поставивши під сумнів обіцянки Путіна захищати російську територію. Однак через місяць західні офіційні особи досі не розуміють кінцевої мети Києва щодо 1 300 кв. км, які він контролює. Деякі побоюються, що Україна може втратити ці території, якщо Росія розпочне масштабний контрнаступ.

За даними ЗМІ, українські військові почали контратаки під Покровськом на Донеччині, де російські окупаційні війська невпинно наступали упродовж кількох місяців.

Міністерство оборони США в п’ятницю, 6 вересня, оголосило про новий пакет допомоги Україні вартістю 250 мільйонів доларів в рамках програми президентських повноважень (PDA).

У Павлограді на Дніпропетровщині до 50 зросла кількість постраждалих внаслідок ранкового обстрілу РФ. Ворог вдарив по місту кількома балістичними ракетами.