В Україні понад 30 медзакладів вже обладнано сонячними станціями

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Від початку повномасштабної війни 32 українські медзаклади обладнано сонячними панелями з інвенторами та акумуляторами, які можуть накопичувати енергію та забезпечувати електроживленням під час аварійних відключень електроенергії або блекаутів.

Найбільше медзакладів, оснащених сонячними панелями, – вісім – розташовано у Київській області.

Корі цього, за словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, станом на сьогодні всі медустанови забезпечено генераторами, критичну потребу повністю закрито.

Відтак, встановлення сонячного енергетичного обладнання дає змогу не лише використовувати сонячну енергію як джерело живлення, а й накопичувати її.

Окрім того, встановлення сонячних панелей дозволяє значно економити видатки на електроенергію та спрямувати ці кошти на інші потреби медзакладів.

“Забезпечення стабільної роботи медичних закладів під час надзвичайних ситуацій – один з пріоритетів Міністерства охорони здоров’я. Тому наразі лікарні, поліклініки та амбулаторії в різних куточках країни активно оснащуються сонячними панелями та забезпечуються генераторами”, – зазначили у МОЗ.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.