Після Пригожина Кремль захоче ліквідувати Кадирова – Bild

Джерело: Bild

Після засновника ПВК “Вагнера” ​​і соратника Путіна Євгена Пригожина незабаром може зникнути наступний відомий воєначальник РФ, лідер Чечні Рамзан Кадиров.

Так прогнозує російський опозиційний політик і колишній депутат держдуми РФ Дмитро Гудков. На його думку, після смерті Пригожина російський силовий апарат тепер обернеться проти інших впливових особистостей, які загрожують його існуванню.

Кадиров довгий час вважався соратником Пригожина і підтримував його в кампанії проти міноборони РФ. Оскільки він був колишнім антикремлівським повстанцем у чеченській війні, багато хто в російському владному апараті все ще відчуває неспокій стосовно нього. Колись він хвалився тим, як вбивав російських солдатів.

Поки що Путіну вдалося інтегрувати чеченців у російську структуру влади. Одначе, російський глава перестав грати роль арбітра між різними кремлівськими фракціями.

Він уже не справляється з цією роллю. Конфлікти проникають у зовнішній світ, – зазначив Гудков.

Він прогнозує, що Кадирова може спіткати доля Пригожина.

З Кадировим теж буде конфлікт, я впевнений. Тому що Кадиров – один із найбільших противників російської державності. У Кадирова є своя армія, яка добре підготовлена. І він має великий вплив поза силовим апаратом.

Чеченець – шип в оці так званих “силовиків” РФ. Гудков заявив, що незабаром між ними і Кадировим буде відкритий конфлікт. Також існує ризик ескалації між ФСБ Росії та Міноборони, загалом внутрішня напруга стає все більшою, — додав Гудков.

Зауважимо, 11 липня Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що він не вірить у завершення подій, пов’язаних з ПВК “Вагнер”.

В РФ вважають, що після авіакатастрофи з главою ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним існує загроза нового військового заколоту, повідомили два близьких до Кремля співрозмовника та урядовець, який раніше служив у силових структурах.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…