«Це етап війни, коли бойові дії поступово переносяться на територію РФ», – Подоляк

Джерело: Reuters

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк 1 вересня в інтерв’ю Reuters заявив, що кількість ударів безпілотників по російській території буде зростати, і що нещодавні такі атаки свідчать про те, що війна в Україні поступово переноситься на територію Росії.

“Що стосується Росії… кількість атак невстановлених безпілотників, запущених з території Російської Федерації, зростає, і кількість цих атак зростатиме. Тому що це етап війни… коли бойові дії поступово переносяться на територію Російської Федерації”, – сказав Подоляк.

В інтерв’ю Михайло Подоляк також зазначив, що найближчим часом не буде жодних мирних переговорів з Росією, тому що будь-які переговори означатимуть “капітуляцію” з боку України.

“Будь-який переговорний процес… буде означати капітуляцію України і капітуляцію демократичного світу в цілому”, – сказав радник голови ОП.

Подоляк розповів, що ЗСУ продовжують наступ, і він сподівається, що західна військова допомога продовжить надходити у найближчі місяці. Він додав, що вірить в те, що західні союзники України розуміють, що ніякого “компромісу” з Росією бути не може.

“Зараз партнери розуміють, що ця війна вже не закінчиться компромісним рішенням – тобто або ми знищимо можливості Росії військовим шляхом, і для цього потрібні відповідні інструменти, або ця війна з таким рівнем агресії триватиме деякий час”.

Міноборони кодифікувало і дозволило використовувати всюдихід-амфібію “ТАХА” у Збройних силах.

Європейський Союз не примушуватиме українських біженців призовного віку повертатися до України. Про це повідомила єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон, зазначивши, що нікого “не видворять” примусово з території ЄС.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру військової частини Дніпропетровської області та керівнику приватного підприємства за організацію закупівлі неякісного одягу для військовослужбовців на 200 млн грн.

СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ у Запоріжжі. Він шпигував за українськими військами на південному фронті, цікавлячись геолокаціями командних пунктів, складів боєприпасів та укріпрайонів, а також маршрутами і кількістю техніки ЗСУ.

Проблематика статусу “зниклих безвісти” в Україні виникла ще з 2014 року, з початком війни на…