Зеленський досяг «важливої угоди» щодо навчання українських пілотів у Франції

Джерело: відеозвернення президента

3 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що під час розмови з главою Франції Емманюелем Макроном досяг “дуже важливої ​​домовленості про навчання українських пілотів”.

Є дуже важлива домовленість про тренування українських пілотів у Франції… Наша коаліція сучасних винищувачів стає міцнішою, — наголосив очільник держави.

Водночас він не уточнив, які саме навчання проводитимуться. Франція має французькі військові літаки Rafale і реактивні літаки Mirage 2000.

Сторони також обговорили, що може зробити Франція, щоб допомогти захистити від російських атак Одесу та область, які мають вирішальне значення для експорту зерна.

Міністерство закордонних справ Франції минулого місяця заявило, що посилить військову підтримку України, зокрема у зміцненні можливостей протиповітряної оборони.

Зауважимо, 30 серпня міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен повідомила, що її країна спільно Румунією домовились створити Центр тренування пілотів винищувачів F-16.

Президент США Джо Байден заявив, що має намір перемогти конкурента-республіканця Дональда Трампа на листопадових президентських виборах, не даючи жодних ознак того, що він подумає про вибуття з перегонів після слабких результатів дебатів.

Кишеньковий годинник Теодора Рузвельта знайшли після викрадення майже чотири десятиліття тому з музейної експозиції про колишнього президента США.

В Генштабі повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 в суботу, 29 червня. На цей час вже відбулося 117 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.

В суботу, 29 червня, матч Євро-2024 між Німеччиною та Данією у 1/8 фіналу Чемпіонату Європи зупинили через негоду.

Перша спроба перетнути Атлантику на водневій повітряній кулі з відкритим кошиком через сім годин після запуску не вдалась через погоду.