На Кубі викрили мережу торговців людьми, яка змушувала своїх громадян воювати на боці РФ у війні проти України

Джерело: Reuters

Міністерство закордонних справ Куби викрило мережу торгівлі людьми, яка змушувала своїх громадян воювати на боці Росії у війні в Україні. Зараз кубинська влада працює над ліквідацією цієї мережі.

У заяві МЗС Куби було наведено небагато деталей, але зазначено, що мережа торгівлі людьми діяла як в острівній державі Карибського басейну, так і в Росії.

“Міністерство внутрішніх справ працює над нейтралізацією та ліквідацією мережі торгівлі людьми, яка діє з Росії, щоб включити кубинських громадян, які проживають там, і навіть деяких з Куби, до військових сил, які беруть участь у військових діях в Україні”, – йдеться в заяві уряду Куби.

Російський уряд не прокоментував ці звинувачення.

Минулого року Росія оголосила про план збільшити чисельність своїх збройних сил більш ніж на 30% до 1,5 мільйона військовослужбовців. Це висока мета, яка ускладнюється її великими, але поки що невідомими втратами під час війни.

Наприкінці травня російська газета в Рязані повідомила, що кілька громадян Куби підписали контракти зі збройними силами Росії та були відправлені в Україну в обмін на російське громадянство.

Не було відразу зрозуміло, чи була заява кубинського МЗС пов’язана зі звітом Рязанської.

Проте уряд Куби заявив, що вже почав судове переслідування справ, у яких її громадян примушували до участі в бойових діях в Україні.

“Спроби подібного характеру нейтралізовані. Проти осіб, причетних до цих дій, відкрито кримінальні провадження”, – йдеться в повідомленні.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.