В Індії протягом 2-х годин зафіксовано 61 000 ударів блискавки: загинуло 12 осіб

Джерело: Independent

В Індії зафіксовано рекордну кількість ударів блискавок: 61 000 протягом двох годин. Внаслідок стихії загинуло щонайменше 12 осіб, ще понад 10 постраждало.

Негода вирувала в індійському штаті Одіша. В управлінні з ліквідації наслідків стихійних лих штату заявили, що 2 вересня до 17 години в регіоні зафіксували щонайменше 36 597 блискавок типу “хмара-хмара” та 25 753 ударів блискавок із хмари в землю.

Окрім людей внаслідок стихії загинуло також 8 свійських тварин.

Влада регіону пообіцяла виплатити родинам загиблих 4,8 тисячі доларів компенсації.

У департаменті метеорології Індії (IMD) попередили, що грози, імовірно, не покинуть штат Одіша до 7 вересня.

Удари блискавки були спричинені активною циркуляцією циклону над Бенгальською затокою, який, як очікується, посилиться в зону низького тиску протягом наступних 24 годин, що призведе до сильної зливи в штаті. Пізніше цього тижня опади посиляться, повідомляє IMD у своєму бюлетені.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.