Корупційні скандали в Україні гальмують постачання зброї – президент Литви

Джерело: LRT

Президент Литви Ґітанас Науседа висловив думку, що випадки скандалів із корупцією в Україні відчутно впливають на країни Заходу у питаннях постачання зброї Києву.

“Це важлива причина. Це дуже важлива причина. Оскільки ті держави, які надають підтримку Україні, є демократичними державами, значить, вони повинні враховувати настрої свого суспільства і думку виборців”, – заявив президент Литви.

Він запропонував уявити виборців в тій чи іншій державі, що в країні, якій спрямовано допомогу, відбуваються дуже помітні корупційні скандали. За його словами, це величезний удар по репутації цієї держави.

Президент Литви сказав таке після рішення замінити міністра оборони Олексія Рєзнікова на Рустема Умєрова, який з минулого року очолював Фонд держмайна.

Утім, на його думку, ці скандали не стали причиною затримки постачань американських винищувачів F-16.

“Іноді справи пов’язані ще й із тим, що одна справа – ухвалити рішення, інша справа – реалізувати це рішення”, – сказав литовський президент.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.