Союзники по НАТО «висловили солідарність» з Румунією після падіння частини російського безпілотника на територію країни

Джерело: The Guardian

НАТО виступило із заявою після того, як міністр оборони Румунії Анджел Тилвар заявив, що частини того, що могло бути російським безпілотником, впали на територію країни.

Речник НАТО Ділан Вайт зауважив, що румунська влада підтвердила, що уламки російського безпілотника, були знайдені на території Румунії, неподалік від кордону з Україною.

Нині влада Румунії розслідує інцидент. Країна поінформувала союзників по НАТО про цей інцидент 6 вересня на засіданні Північноатлантичної ради, і союзники висловили рішучу солідарність з Румунією, — мовиться у заяві пресслужби Альянсу.

З минулого року, у відповідь на повномасштабну війну Росії проти України, НАТО збільшило свою присутність у Чорноморському регіоні. В Альянсі наголосили, що продовжують уважно стежити за ситуацією та підтримувати тісний контакт із союзником — Румунією.

У Румунії, біля села Плауру на території жудця Тульча, знайшли уламки, схожі на залишки російського дрона. За даними Міноборони, їх знайдено навпроти українського Ізмаїла.

До цього румунська сторона заперечувала факт падіння російського БпЛА. За словами міністра оборони Анджела Тилвара, населені пункти України та Румунії розділяє лише річище Дунаю.

Раніше у Міноборони зазначили, що знайдені фрагменти не становлять загрози.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.