Фон дер Ляєн має намір тиснути на президента ОАЕ через ухилення від санкцій проти Росії, – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зустрілася з президентом Об’єднаних Арабських Еміратів шейхом Мухаммедом бін Заїдом в Абу-Дабі (ОАЕ) в четвер, 7 вересня, описавши переговори як “чудові”. Очікувалося, що вона посилить тиск на ОАЕ, щоб вони обмежили експорт санкційних товарів до Росії.

Відомо, що Урсула фон дер Ляєн мала намір попросити шейха Мухаммеда бути більш схильним і конструктивним, коли справа доходить до розв’язання проблеми.

ЄС також прагне забезпечити, щоб ОАЕ не використовувалися як канал для потрапляння заборонених російських товарів до Європи.

ЄС уже наклав санкції на кілька організацій, зареєстрованих в ОАЕ, звинувативши їх у прямій підтримці російського військового виробництва. 

У період з лютого 2022 року по червень 2023 року Європейський Союз експортував до ОАЕ підсанкційних товарів на суму 1,8 мільярда доларів із бойовим застосуванням, згідно з Женевським моніторингом торгових даних. Це означає збільшення експорту напівпровідників, радіонавігаційних пристроїв та інших товарів, які потрібні Росії для забезпечення її ракет, безпілотників та інших систем озброєння.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.