Посадовцю Рівненського військкомату, який постачав наркотики своєму керівнику, повідомили про підозру

Джерело: Офіс генпрокурора та ДБР

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику структурного підрозділу Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який систематично постачав своєму керівнику наркотики.

Під час досудового розслідування виявлено, що посадовець мав свого “дилера” з-поміж підлеглих військовослужбовців.

Начальник структурного підрозділу систематично привозив різні дози амфетаміну керівнику, а в окремих випадках залишав так звані “закладки”.

За інформацією слідства, кошти за психотропи чоловік не отримував, проте у такий спосіб намагався догодити шефу, в майбутньому розраховуючи на прихильність, службові привілеї та можливе просування у кар’єрі.

Зображення: ДБР

Аби приховати свою злочинну діяльність, у розмовах та повідомленнях зловмисники використовували піратський сленг, наркотики зловмисники називали “білою міткою”, а один одного – за вигаданими кличками.

Відтак, начальник структурного підрозділу Рівненського районного ТЦК та СП підозрюється у незаконному придбанні та збуті психотропних речовин у великих розмірах, вчинений за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Зображення: ДБР

Нагадаємо, що раніше під час проведення розслідування щодо побиття солдата посадовцями центрів комплектування у керівника Рівненського районного ТЦК та СП правоохоронці вилучили 8 пакетів з амфетаміном.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.