«Зараз бачимо надто довгу санкційну паузу з боку партнерів», – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський у вечірньому зверненні

8 вересня президент України Володимир Зеленський зазначив, що союзники України пом’якшили санкції, запроваджені проти Росії, і закликав відновити подальші каральні заходи проти ворога.

“Зараз бачимо надто довгу санкційну паузу з боку партнерів. І надто активні спроби Росії обійти санкції. Дуже важливо додати рішень вільного світу, який повинен захищати себе, і захистити. І тим більше має уникнути будь-яких спроб використовувати компанії вільного світу, технології вільного світу, продукцію вільного світу, щоб воювати проти свободи”, – заявив президент.  

Він додав, що зараз є три пріоритети: подальші санкції проти енергосектору Росії, реальні обмеження постачання ворогу чіпів та загалом мікроелектроніки, та подальше блокування російського фінансового сектору.

“Цей санкційний наступ світу має відновитись”, – сказав Зеленський.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.