Кім Чен Ин зустрівся з китайською делегацією напередодні поїздки до РФ

Джерело: Bloomberg

За даними ЗМІ, лідер КНДР Кім Чен Ин зустрівся з делегацією Китаю напередодні своєї поїздки до Росії.

Китайська делегація приєдналась до Кім Чен Ина увечері 8 вересня на параді на честь святкування 75-ї річниці заснування Північної Кореї.

Делегацію КНР очолив Лю Гочжун, член Політбюро з 24 членів, який також має звання віцепрем’єра.

Делегація на чолі з Лю могла дати президенту Китаю Сі Цзіньпіну можливість поспілкуватися з Кімом перед тим, як північнокорейський лідер, як очікується, наступного тижня поїде до Росії для зустрічі у Владивостоці з президентом РФ Володимиром Путіним. Вважається, що російський лідер шукає запаси боєприпасів у Північної Кореї, для продовження війни проти України.

Відправляючи Лю, який зосереджується на політиці охорони здоров’я та сільському господарстві, Пекін намагається уникнути сприйняття того, що він працює з Пхеньяном у питаннях безпеки та оборони, сказав Лі Сан Сук, професор-дослідник, який спеціалізується на відносинах між Китаєм і Північною Кореєю в Korean National. Дипломатична академія в Сеулі.

“Китай не може залишатися осторонь серед Північної Кореї та Росії, які зміцнюють співпрацю у сфері безпеки, але Пекіну важко зробити щось, що істотно порушило б санкції. Тож, швидше за все, буде вибрано економічне співробітництво, яке включає продовольство”, — сказав Лі.

Мао Нін, речниця МЗС Китаю, заявила цього тижня, що візит делегації “віддзеркалює нашу глибоку дружбу та велике значення, яке ми надаємо двостороннім зв’язкам”.

Раніше Китай відправив групу, включно з іншим членом Політбюро Лі Хунчжуном, до Пхеньяна на річницю закінчення Корейської війни в липні. Тоді до КНДР також навідалась і російська делегація на чолі з очільником міноборони РФ Сергієм Шойгу.

Представники Білого дому заявили, що вони вважають, що переговори між Кімом і Путіним будуть зосереджені на постачанні зброї з Північної Кореї. Радник США з національної безпеки Джейк Салліван попередив Пхеньян, що він “заплатить ціну” за надання зброї.

Північна Корея має величезні запаси боєприпасів, якими можна стріляти зі зброї радянських часів, на яку Росія покладається у своїй війні, яка триває вже другий рік.

The New York Times повідомило, що Кім Чен Ин у відповідь чекає продовольчої допомоги від Росії та допомоги у будівництві атомного підводного човна та розгортанні супутників-розвідників.

Американський мільярдер Ілон Маск виступив на передвиборчому мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа в місті Батлер у штаті Пенсильванія.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Харкові загинули двоє осіб, ще троє отримали поранення.

У селі Чагор Чернівецької області двоє чоловіків на автомобілі розстріляли двох собак та поїхали з місця події. Внаслідок отриманих поранень тварини померли.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

Дубайська авіакомпанія Emirates Airlines заборонила пасажирам перевозити пейджери й рації на своїх літаках після операції, проведеної, як вважається, Ізраїлем з метою враження бойовиків “Хезболли”.