«Чітко усвідомлюємо, що російське зло теж готується до зими», – Зеленський

Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський 9 вересня провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача і зазначив, що ключове питання це наша енергетична стійкість.

“Чітко усвідомлюємо, що російське зло теж готується до зими – готується нести страждання. І кожен зараз у державному секторі та в місцевій владі повинен зробити все можливе, а коли потрібно – то й неможливе, щоб Україні вдалося вистояти взимку та зберегти повну функціональність”, – сказав Зеленський. 

Він також заявив, що керівники обласних адміністрацій щодня звітуватимуть про підготовку Уряду та Офісу Президента.

“ППО, підготовка енергетики, соціальної системи, відповідні пакети підтримки від партнерів – усі посадові особи й командувачі мають чіткі завдання”, – зазначив Зеленський.

Президент додав, що міністру внутрішніх справ доручено ретельно підготувати сектор ДСНС, що містить не лише роботу Служби з надзвичайних ситуацій, але також налагодження чіткої системи інформування населення про способи забезпечення їх захисту.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.