Вантажівка DAF, лазневий комплекс, пікап та дрони – Порошенко привіз чергову партію допомоги бригаді «Едельвейс»

Джерело: Петро Порошенко/Facebook

Лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко разом з дружиною Мариною вже не вперше навідують на позиціях 10-ту окрему гірсько-штурмову бригаду “Едельвейс”, котра воює на найгарячіших ділянках східного фронту. Цього разу “десятці” привезли тентовану вантажівку DAF, лазне-пральний комплекс, пікап JAC та чотири дрони Mavic.

Вантажівку отримали воїни-зенітники. Командир батареї зауважив, що їхня основне завдання – прикривати хлопців з повітря. Тому вантажівка буде “гарним замінником ЗІЛ-131 та 66-х ГАЗонів”, оскільки має більшу прохідність, економічність і мобільність. Вона тентована та має високі борти.

Своєю чергою, Степан Барна, котрий воює в “десятці”, зазначив, що пікап JAC – це машина для мобільності передових груп, для пересування безпосередньо на місця проведення бойових завдань. Передаючи ключі комбату, Порошенко пояснив, що пікап привіз на прохання Барни.

Степан Барна оглянув також лазне-пральний комплекс, наголосив, що для піхоти він дуже потрібен.

Я вам скажу з власного досвіду – для того, щоб хлопці, які перебували пару тижнів на позиціях, взимку помилися, ми їхали за 50 км. Іншої можливості не було, – зазначив військовий. – Окремо хочу подякувати Фонду Порошенка, який долучився до спільної акції по Mavic.

Він також додав, що робота волонтерів надзвичайно важлива. Барна пояснив, що це стосується не лише матеріального забезпечення, але й моральної підтримки.

Ця турбота є безцінною. Тому я хотів би, щоб внесок волонтерів не оцінювали у відсотках. І я також дякую Фонду Порошенка, який робить велику справу, щоб подвоїти або потроїти цей внесок, – зауважив український захисник.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.