Польща готується продовжити заборону імпорту українського зерна

Джерело: “Польськое радіо

Міністр економічного розвитку та технологій Польщі Вальдемар Буду заявив, що країна планує продовжити заборону на імпорт українського продовольства після 15 вересня. Польща вже готує відповідний проєкт рішення.

За його словами, Єврокомісія схиляється до скасування експортних обмежень у п’яти країнах.

“Ми будемо домовлятися з Єврокомісією до самого кінця. Але ми не можемо дозволити, щоб українське зерно потрапляло до Польщі відразу після жнив. У пріоритеті – польські фермери. Саме вони мають продавати польське зерно і отримувати за нього прийнятну ціну”, – сказав міністр.

Якщо Єврокомісія скасує обмеження, то Польща запровадить окреме рішення.

“До моїх повноважень входить видати відповідну постанову, і я буду блокувати імпорт до Польщі. Я без вагань використаю цей інструмент цього тижня, у п’ятницю чи суботу. Вже готується проєкт постанови. Ми будемо керуватися принципом продовольчої безпеки”, – сказав Вальдемар Буду.

Американський актор Дебні Коулмен, відомий ролями у фільмах “З дев’ятої до п’ятої” та “Тутсі”, помер у віці 92 років.

У мережі поширився інтернет-тренд щодо приручення домашніх тварин — до нього долучилися й українські військові. Наприклад, користувачка @wikentiyax розповіла про долю кота, якого назвали Паладін.

У неділю, 19 травня, гелікоптер, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Раїсі, зазнав аварії. Невдовзі стало відомо, що внаслідок авіакатастрофи загинули всі пасажири. Світові лідери висловив свої співчуття у зв’язку із загибеллю Раїсі.

Цього тижня українці можуть насолоджуватися теплою погодою. Очікується підвищення температур до +20…+27 градусів, але в деяких регіонах разом зі спекою прийдуть і опади.

П’ять років тому, 20 травня 2019-го, Володимир Зеленський офіційно став президентом України.