Стрілянина з патрульними у Дніпрі: повідомлено про підозру жінці, яка чинила опір поліціянтам

Джерело: ГУНП у Дніпропетровській області

12 вересня слідчі вручили повідомлення про підозру 23-річній жінці, яка 29 серпня під час смертельного інциденту з патрульними чинила опір патрульним.

Підозру повідомлено за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу та ін.).

Правоохоронці додали, що у межах досудового розслідування тривають слідчі дії, судова медична експертиза та інші слідчі заходи для встановлення всіх обставин правопорушення, вчиненого 29 серпня щодо патрульних поліцейських. За результатами можлива додаткова кваліфікація.

Слідчі заходи проводяться за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

ДОВІДКА: у Дніпрі патрульні поліціянти застрелили чоловіка, який напав на них та почав бити після того, як вони зупинили його авто.

За попередніми даними, співробітники правоохоронних органів у Дніпрі зупинили авто для перевірки. Між водієм машини та поліціянтами виник конфлікт, під час якого чоловік напав на правоохоронців та почав їх бити. Патрульним довелося застосувати проти нього вогнепальну зброю, унаслідок чого чоловік отримав поранення.

Від поранень чоловік помер на місці. За словами очевидців події, загиблий перебував напідпитку, а в салоні його машини знаходились діти.

Наступного дня, 30 серпня, патрульна поліція України опублікувала відео з інцидентом у Дніпрі, під час якого поліціянти застрелили чоловіка, який напав на них та почав бити після того, як вони зупинили його авто за порушення правил дорожнього руху.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.