У «Дії» запустили нову військову облігацію – «Євпаторія»

Джерело: Міністерство фінансів України

У застосунку “Дія” з’явилася нова військова облігація – “Євпаторія”, придбання якої наближує деокупацію однойменного міста в Криму.

Відтак, на аукціонах облігацій внутрішніх державних позик України (ОВДП) 5 вересня Мінфін випустив нові військові облігації UA4000228449 на суму 3,5 млрд гривень. Середню ставку дохідності на первинних аукціонах за цими облігаціями встановлено на рівні 18,31%, а погашення за ними відбудеться 18 червня 2025 року.

Відповідні військові ОВДП віднині кожен громадянин України може придбати в застосунку “Дія” під назвою “Євпаторія”.

Також у “Дії” є можливість реінвестувати отримані від погашених військових облігацій кошти в нові облігації “Євпаторія”.

За даними Мінфіну, на сьогодні майже 2 млн облігацій придбано саме через застосунок “Дія”. Таким чином вкладники успішно інвестують свої кошти в деокупацію Донецька, Луганська, Маріуполя, Херсона, Нової Каховки, Енергодара, Бердянська, Севастополя, Мелітополя, а також АР Крим, а відтепер – Євпаторії.

“У 2023 році завдяки військовим облігаціям до державного бюджету Мінфін залучив кошти на суму понад 165 млрд гривень. Кожна придбана військова облігація – це визволення з окупації українських міст і сіл, підтримка Збройних сил України, забезпечення наших військових найнеобхіднішим: зброєю, набоями, технікою, їжею та медикаментами”, – пояснили у відомстві.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.