Глава ФБР Крістофер Рей попередив, що в США «все ще занадто велика» кількість російських шпигунів

Джерело: CNN

Директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Крістофер Рей заявив, що кількість російських шпигунів, які працюють у Сполучених Штатах, “все ще занадто велика”, попри спроби “вигнати” їх з країни.

“Слід російської розвідки, а під цим поняттям я маю на увазі офіцерів розвідки, все ще занадто великий у Сполучених Штатах, і ми постійно зіштовхуємося з нею, намагаємось блокувати, запобігати та перешкоджати всіма способами, якими можемо”, – прокоментував Рей.

Водночас він відзначив прогрес щодо зменшення російських шпигунів у США.

“Я скажу, що протягом останні кількох років США досягли значних позитивних успіхів у зменшенні кількості офіцерів російської розвідки у Сполучених Штатах, фактично вигнавши їх”, – зауважив глава ФБР.

Як повідомили у виданні, загроза від російських шпигунів, які діють на території США, не нова.

Відомо, що в 2018 році Сполучені Штати вислали 60 російських дипломатів, яких ідентифікували як агентів розвідки, а також наказали закрити російське консульство в Сіетлі у відповідь на ймовірне використання Росією нервово-паралітичної речовини для отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, який мешкав у Великій Британії.

При цьому наголошено, що на Росію працюють не лише “традиційні офіцери розвідки”. Зокрема у 2020-му році у США заарештували громадянина Мексики, звинувативши його у допомозі російській розвідці.

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.