Ворог планує продовжувати обстріли енергооб’єктів – Галущенко

Джерело: Міністерство енергетики України

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що російські окупанти планують подовжувати обстріли українських енергооб’єктів, тому збільшення видобутку вугілля важливе для проходження опалювального сезону.

“Ми готуємося до складної зими. Адже ворог планує продовжувати обстріли наших енергооб’єктів. На жаль, ми мали цей досвід минулої зими і знаємо, наскільки це складне випробування. Тому праця кожного з вас дуже важлива – тих, хто на власних плечах тримає видобуток і постачання вугілля. Нам потрібно збільшувати видобуток, щоб забезпечити потреби теплової генерації і балансувати систему. Ми впоралися минулої зими, і я впевнений, що впораємося і цього разу”, – заявив міністр під час VI з’їзду Профспілки працівників вугільної промисловості.

Зокрема, очільник міністр звернувся до учасників з’їзду з вітальним словом, віддавши шану шахтарям, які загинули у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. Також Герман Галущенко подякував шахтарям за вагомий внесок у забезпечення сталої роботи паливно-енергетичного комплексу України в умовах воєнного стану.

Під час з’їзду також обговорювалися проблемні питання роботи вугільних підприємств та подальші шляхи їх вирішення.

Крім того, Герман Галущенко представив учасникам з’їзду новопризначеного заступника міністра енергетики України Олександра Хейла, який, згідно з розподілом обов’язків, координує роботу вугільної галузі та опікуватиметься відповідними проблемними питаннями шахтарів.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…