Усі країни Балтії заборонили в’їзд автівок з російською реєстрацією

Джерело: міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна

Естонія долучилася до Латвії та Литви у забороні в’їзду авто з російською реєстрацією. Глава МЗС Естонії Маргус Тсахкна наголосив, що “їм не дозволено користуватися привілеями, які може запропонувати свобода, допоки Україна не досягне перемоги”.

Відтепер країна виконає опубліковані Європейською комісією 8 вересня нові рекомендації щодо застосування санкцій. У них передбачена країнам ЄС заборона впускати на свою територію приватні автомобілі з російськими номерами.

Це відбудеться незалежно від причин, чому власник чи користувач моторних транспортних засобів перебуває в Естонії чи ЄС. Виїхати транспортним засобам із номерними знаками РФ дозволяється через зовнішній кордон або перетнути внутрішні кордони Європейського союзу.

При спробі перетнути кордон власнику автотранспорту запропонують або повернутися до Росії разом з автомобілем, або перетнути кордон без нього.

Раніше у Литві заявляли, що конфіскуватимуть авто з російською реєстрацією. Відповідне рішення ухвалила і Латвія

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.