У Лівії внаслідок повені переповнені морги, а рятувальники продовжують шукати тисячі зниклих безвісти

Джерело: CNN

За словами персоналу лікарні та офіційних осіб уряду східної частини Лівії, в країні переповнені морги, оскільки внаслідок повені загинуло щонайменше 5000 людей.

Ще близько 10 000 вважаються зниклими безвісти.

Фото: CNN

Команди екстреної допомоги шукають у купах уламків тих, хто вижив. Влада намагається дотримуватися ісламських вірувань, згідно з якими померлих мають поховати протягом трьох днів.

“Комітет мучеників (був створений для) ідентифікації зниклих безвісти та впровадження процедур ідентифікації та поховання відповідно до шаріату та юридичних законів і стандартів”, — сказав державний міністр Лівії у справах кабінету міністрів Адель Джума.

Фото: CNN

Палестинка Ая, яка має двоюрідних братів і сестер у Дерні, сказала, що не може зв’язатися з ними після повені.

“Я дуже переживаю за них. У мене є два двоюрідних брати, які живуть у Дерні. Здається, усі комунікації не працюють, і я не знаю, чи живі вони зараз. Дуже страшно дивитися відео з Дерни. Ми всі налякані”, – сказала вона.

Схоже, що шторм “Даніель” спричинив одну з найбільш смертоносних повеней в історії Північної Африки.

ДОВІДКОВО: Шторм “Даніель”, який насунувся у неділю, призвів до обвалення двох гребель. Внаслідок цього вода ринула у бік Дерни та завдала катастрофічних збитків, зокрема було зруйновано мости, а потік води зносив цілі райони, відносячи їх у море.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.