Комплекс БпЛА Poseidon і два потужні тягачі: Порошенко привіз чергову партію допомоги штурмовому полку «Ґерць»

Джерело: Петро Порошенко у Facebook

П’ятий президент України та лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко привіз штурмовому полку “Ґерць” комплекс БпЛА Poseidon та два потужні бельгійські тягачі DAF.

Відтак, фонд Порошенка спільно з громадою Житомира профінансував для 78-го полку комплекс БпЛА Poseidon – це три планери та пункт управління.

А коштом волонтерів ГО “Справа Громад” для потужних безпілотників на базі вантажівки DAF виготовили пересувну базу – так екіпажі БпЛА будуть значно мобільнішими. Також підрозділ тепер має ще й два потужні бельгійські тягачі DAF.

Зображення: Петро Порошенко/Facebook

78-й штурмовий полк “Ґерць” – підрозділ спеціального призначення у складі ДШВ. Після 24 лютого 2022 року його бійці брали участь в обороні Києва, операціях на Запорізькому та Херсонському напрямках, у бойових діях на Донеччині.

Зображення: Петро Порошенко/Facebook

“Цей апарат може за раз пролітати близько 120 км. Плюс від станції управління може відлітати на 50 км, що дозволяє знаходитися у безпечному місці під час виконання бойових завдань. Неймовірна камера в ньому. Це взагалі розвідувальний апарат, він виконує головну функцію – ведення розвідки. Завдяки своїм характеристикам, в тому числі камері, дозволяє дуже далеко залітати до позицій ворога”, – поділився своїми враженнями від Poseidon спецпризначенець на псевдо “Мангуст”.

Зображення: Петро Порошенко/Facebook

Для управління цими потужними БпЛА екіпажі пройшли спеціальний курс у навчальному центрі і отримали сертифікати.

“За моєю спиною – “Посейдони”, які зараз спаковуються, складаються і виїжджають на фронт. Я хочу подякувати 78-му полку за героїчну роботу його командира, за те, що він із перших днів повномасштабної агресії захистив Гостомель, отримав за це Героя, знищив велику кількість бронетехніки і врешті-решт вніс величезний внесок в оборону Києва”, – сказав Петро Порошенко.

Зображення: Петро Порошенко/Facebook

16 серпня 2022 року Петро Порошенко повідомив про велику угоду з виробниками БпЛА Poseidon. Це – комплекс рівня розвідувального батальйону, який працює на користь усіх бригад зони відповідальності, розвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.