Україна розраховує імпортувати частину електроенергії зі Словаччини у зимовий період

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Під час розмови прем’єр-міністр Денис Шмигаль і словацький колега Людовіт Одор обговорили енергосистему України. Вони порушили питання підтримки України в частині імпорту електроенергії у зимовий період.

“Енергетика. Українські й словацькі оператори у тісній взаємодії. Розраховуємо на підтримку Словаччини взимку в частині імпорту електроенергії”, – написав прем’єр.

За його словами, український уряд співпрацює з Європейською комісією над розв’язанням питання експорту української агропродукції. Він додав, що Україна “буде вдячна Словаччині за сприяння в знятті всіх обмежень на експорт українського зерна”.

Ще прем’єр запропонував Одору, аби країни реалізовували проєкти розвитку пунктів пропуску на спільному кордоні, що сприятиме зміцненню економічної співпраці.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.