«Дякую за сьогоднішній тріумф» — Зеленський привітав знищення російської ППО українськими Силами оборони

Джерело: Володимир Зеленський/Facebook

14 вересня у вечірньому відеозверненні Володимир Зеленський привітав знищення українськими армійцями російської системи протиповітряної оборони С-300 на тимчасово окупованому півострові Крим.

Зеленський відзначив весь особовий склад Служби безпеки України, а також Військово-морських сил.

Я дякую вам за цей сьогоднішній тріумф – знищено систему ППО окупантів на землі нашого Криму, — наголосив він. — Дуже вагомо, молодці! Слава всім, хто б’ється заради України! І дякую всім, хто допомагає!

Нещодавно Сили оборони завдали ударів по російських військово-морських цілях та портовій інфраструктурі в кримському місті Севастополь, що, як здається, було найбільшою атакою на базу російського Чорноморського флоту за час війни.

Атаку на Крим, який був захоплений та незаконно анексований Росією у 2014 році, підтвердила Москва.

Нагадаємо, 14 вересня один із підрозділів Військово-Морських Сил в складі Сил оборони півдня України влучно знищив російський зенітно-ракетний комплекс С-400.

Раніше стало відомо, що українські війська застосували британські далекобійні ракети для масштабного удару по Чорноморському флоту Росії у тимчасово окупованому Криму.

Довідка. С-400 – російська зенітна ракетна система великого і середнього радіуса дії, зенітний ракетний комплекс нового покоління. Створений для ураження всіх сучасних і перспективних засобів повітряно-космічного нападу — літаків-розвідників, літаків стратегічної та тактичної авіації, тактичних, оперативно-тактичних балістичних ракет, балістичних ракет середньої дальності, гіперзвукових цілей, встановлювачів перешкод, літаків радіолокаційного дозору і наведення та інших. Кожна ЗРС забезпечує одночасний обстріл до 80 цілей (за наявності 8 ЗРК) із наведенням на них до 160 ракет

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.