В Києві затримали двох зловмисників, які через борг викрали знайомого і знущались з нього

Джерело: Головне управління Національної поліції у місті Києві

В Києві двоє чоловіків погрожували своєму 19-річному знайомому через боргові зобов’язання, а потім силоміць посадили його в автомобіль і відвезли до орендованої квартири, де утримували та били. За такі дії чоловікам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Фото: Головне управління Національної поліції у місті Києві

Фото: Головне управління Національної поліції у місті Києві

 

За словами начальника Голосіївського управління поліції Араіка Кочкадамяна, 19-річний хлопець приїхав до Києва в пошуках роботи. Він відповів на оголошення щодо працевлаштування в Telegram-каналі та в листуванні домовився про зустріч.

Під час зустрічі на станції метро “Васильківська”, його вже очікували двоє чоловіків 1998 та 2002 років народження. Виявилося, що потерпілий раніше знав фігурантів і мав заборгованість перед одним з них.

Після цього вони змусили його сісти в автомобіль і відвезли до орендованої квартири, де психологічно мордували, били та вистрілили в ногу з пневматичної зброї. Пізніше вони вивезли його в інший район міста, де він зміг втекти через неуважність зловмисників та повідомив своїм родичам про скоєний злочин.

Його брат подзвонив у поліцію і повідомив про викрадення у Голосіївському районі столиці. Поліціянти оперативно зреагували на цей випадок і розпочали пошук зловмисників.

Поліціянти оперативно затримали двох зловмисників, які викрали хлопця.

“Фігурантів слідчі затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а за їх тимчасовим місцем мешканням у столиці провели невідкладний обшук, звідки вилучили речові докази: пневматичний пістолет та мобільні телефони, на які фільмували знаходження потерпілого у своїй квартирі”, – зазначив правоохоронець.

 Розслідування триває, і слідчі продовжують збирати докази.

За даними синоптиків у четвер, 19 вересня, здебільшого не очікуються опади. 

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.