У Болгарії прем’єр порівняв із «терористами» фермерів, які готуються до блокад через зняття заборони на імпорт українського зерна

Джерело: БНР

Прем’єр-міністр Ніколай Дєнков порівняв з терористами фермерів, які планують влаштувати блокади по всій країні через скасування заборони на імпорт українського зерна. Він сказав, що заяви аграріїв про нібито відсутність підтримки з боку держави є “абсолютно неспроможними”.

“Представники сектору… не можуть зі зневагою ставитися до європейських вимог з огляду на те, що трактори, якими вони хочуть перекрити дороги, куплені за європейські кошти; вони не можуть казати, що Європа їх не цікавить, коли більша частина коштів, які вони отримують у вигляді субсидій і допомоги, є європейськими”, — заявив Дєнков.

Болгарський прем’єр порадив фермерам відмовитись від коштів ЄС, а вже після цього виступати проти заборони українських товарів.

Раніше фермери відмовилися від ідеї зустрічі з Ніколаєм Дєнковим. На це він відповів: “Я не веду переговорів із терористами”.

Акції блокування по всій країні, зокрема прикордонні переходи, плануються з понеділка.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.