Росія перекинула під Роботине щонайменше 5 полків ПДВ – британська розвідка

Джерело: Міноборони Великої Британії

Упродовж останніх двох тижнів Росія, ймовірно, посилила 58-му загальновійськову армію, що зазнала “відчутних втрат”, додатковими Повітряно-десантними підрозділами (ПДВ) на Оріхівському напрямку.

За даними аналітиків, зараз щонайменше п’ять полків ПДВ зі складу 7-ї та 76-ї дивізій, ймовірно, зосереджені за кілька кілометрів від прифронтового села Роботине.

У повному складі це угруповання має налічувати близько 10 000 елітних десантників. Проте ,як зауважили фахівці, майже ці всі підрозділи, найімовірніше, значно недоукомплектовані.

При цьому, на думку експертів, керівництво ПДВ вважатиме поточну ситуацію “вкрай незадовільною”.

“Протягом всієї війни російське командування намагалося відновити Повітряно-десантні війська як високомобільну ударну силу для наступальних операцій. Під Роботиним десантників використовують як піхоту для посилення перевантажених сухопутних військ”, – йдеться у звіті.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.