Глави МЗС G7 закликають Китай тиснути на Росію, щоб вона припинила агресію проти України, – Reuters

Джерело: Reuters

Міністри закордонних справ G7 (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія, США) у вівторок, 19 вересня, оприлюднили спільну заяву і закликали Китай тиснути на Росію, щоб вона припинила агресію проти України.

У заяві, опублікованій міністерством закордонних справ Японії, яка головує у G7, йдеться, що члени G7 сподіваються, що Китай наполягатиме на негайному, повному та безумовному виведенні російських військ з України.

Члени G7 також зазначили, що будуть “надалі заохочували Китай підтримувати справедливий і міцний мир, у тому числі шляхом прямого діалогу з Україною”.

У спільній заяві G7 йдеться, що її члени “знову закликають треті сторони припинити будь-яку допомогу в агресивній війні Росії, інакше вони зазнають серйозних витрат”.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…