Венецію вдруге не внесли до переліку спадщини ЮНЕСКО, що перебуває під загрозою

Джерело: АР

Комітет Світової спадщини ЮНЕСКО не додав Венецію (Італія) до переліку пам’яток світової спадщини, що перебувають під загрозою зникнення.

За словами членів Комітету Світової спадщини ЮНЕСКО, зміна клімату та масовий туризм є одними з загроз, які “спричиняють незворотний вплив” на Венецію та її лагуну.

Однак, як розповіли у виданні, Венеція вдруге не потрапила до переліку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що перебуває під загрозою зникнення.

Примітно, що в 2021 році Венецію не було включено до переліку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що перебуває під загрозою зникнення, після того, як уряд Італії оголосив про заборону проходу великих круїзних суден повз площу Сан-Марко та через канал Джудекка.

Зазначено, що напередодні ухвалення рішення щодо статусу Венеції офіційні особи з ЮНЕСКО заявили, що потрапляння міста в перелік пам’яток під загрозою має на меті не покарання, а попередження світової спільноти про те, що потрібно зробити більше для розв’язання проблем цього об’єкту Всесвітньої спадщини.

  • Експерти ЮНЕСКО рекомендують включити Венецію до списку Всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою, оскільки Італія робить недостатньо для захисту міста від впливу зміни клімату та масового туризму.

В Україні станом на 16 вересня вже намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю на площі у 10,9 млн га.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг.