Латвія передасть Україні 12 модульних будинків

Джерело: LSM

Латвія планує спорядити в Україну 12 модульних будинків до кінця цього року, два з них відправлять цього тижня.

У Чернігові будинки дістануться сім’ям, які втратили своє житло внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як розповідають на підприємстві CMB Housing Factory, яке виробляє модульні будинки, зараз майже всі сили спрямовані саме на проєкт для України – 12 будинків, кожен площею 55 квадратних метрів.

Зображення: LSM

Кожен будинок містить у собі кухню, санвузол і спальні кімнати. Крім того, є встановлений теплонасос “повітря-повітря”, який взимку може працювати як опалення, а влітку як кондиціонер. Також є ще рекуперація – система обміну повітря.

З першим модульним будинком до Чернігова поїде і команда підприємства, щоб зібрати будинок на місці та навчити збирати українських колег.

Зображення: LSM

За словами посла України у Латвії Анатолія Куцевола, визначати, кому саме дістануться будинки, буде міська адміністрація Чернігова. Насамперед, найімовірніше, це будуть сім’ї з дітьми, які найбільше цього потребують.

Вартість проєкту – 978 тисяч євро. Гроші виділено з держбюджету. Також передбачено кошти і на реконструкцію зруйнованих в українському місті будівель та об’єктів соціальної інфраструктури.

Зображення: LSM

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.