Російська ракета зруйнувала завод PepsiСo у Київській області

Джерело: Міноборони України у Twitter

Внаслідок сьогоднішньої атаки російська ракета влучила у завод PepsiCo, що знаходиться у Вишневому Київської області.

“Внаслідок ракетного удару російських терористів завод PepsiCo у Вишневому зруйновано. PepsiCo входить до переліку спонсорів війни, оскільки досі працює в Росії”, – повідомили у Міноборони.

А також зазначили, що за ракету, яка знищила об’єкт PepsiCо, компанія заплатила своїми податками у РФ.

За даними НАЗК, PepsiCo працює в Росії з 1974 року, має 19 заводів, близько 20 тис. співробітників та 40 тис. сільськогосподарських працівників. За показником чистого прибутку PepsiCo є четвертою компанією в галузі напоїв і харчових продуктів у РФ.

PepsiCo збільшила свої доходи у РФ у перший рік повномасштабного вторгнення. Так, виторг ТОВ “ПЕПСИКО ХОЛДИНГС” за 2022 рік виросла до $2,59 млрд (або 176,5 млрд руб.). Зокрема, чистий прибуток виріс на 333% – до $ 525 млн, порівняно з 2021 роком.

Податків до бюджету РФ було сплачено на понад $115 млн (або 8,29 млрд руб.). 

У березні 2022 року компанія заявила про зупинення рекламної діяльності та виробництва напоїв у Росії у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну. Проте, у серпні 2022 року виробництво напоїв “7Up” та “Mirinda” під брендами “Evervess” та “Frustyle” відновилося.

У березні 2023 року відновилося виробництво напою “Pepsi” під брендами “Evervess” (вищий ціновий сегмент) та “Любимый” (нижчий ціновий сегмент).

Крім того, PepsiCo запустила в країні новий бренд лимонаду під назвою “российский подарок” на заміну попереднім продуктам.

Компанія також продовжує виробництво та дистрибуцію інших товарів: чипсів, снеків та молочних продуктів. За інформацією зі ЗМІ, чипси Lay’s компанії PepsiCo знайдено в харчових пайках російських солдатів.

Водночас на сторінці компанії перелічено понад 580 відкритих вакансій у РФ.

Зазначимо, що під ранок 21 вересня російські окупаційні війська випустили по Україні ракети. У низці регіонів було чутно вибухи. Відомо, що внаслідок ворожого удару є постраждалі, руйнування цивільних об’єктів інфраструктури та проблеми з електропостачанням.

Про запуск ракет у бік України повідомив у Повітряних силах близько 4 ранку. Тоді ж Україною поступово почала лунати тривога.

Вибухи пролунали у Києві, Рівному, Черкасах, Харкові, а також Львівській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій та Івано-Франківській областях.

Міноборони кодифікувало і дозволило використовувати всюдихід-амфібію “ТАХА” у Збройних силах.

Європейський Союз не примушуватиме українських біженців призовного віку повертатися до України. Про це повідомила єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон, зазначивши, що нікого “не видворять” примусово з території ЄС.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру військової частини Дніпропетровської області та керівнику приватного підприємства за організацію закупівлі неякісного одягу для військовослужбовців на 200 млн грн.

СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ у Запоріжжі. Він шпигував за українськими військами на південному фронті, цікавлячись геолокаціями командних пунктів, складів боєприпасів та укріпрайонів, а також маршрутами і кількістю техніки ЗСУ.

Проблематика статусу “зниклих безвісти” в Україні виникла ще з 2014 року, з початком війни на…