Светр принцеси Діани з чорною овечкою продали на аукціоні Sotheby’s за $1,14 млн

Джерело: ВВС

Светр британської принцеси Діани з чорною овечкою на тлі білих продали на аукціоні Sotheby’s за $1,14 млн, хоча первісно його оцінили в $50-80 тис.

Як повідомляється, аукціонний дім відкрив торги за светр 31 серпня, і за нього пропонували найбільше $200 тис. Але в кінці торгів один із покупців запропонував у п’ять з половиною разів більше грошей. Аукціонний дім не назвав його ім’я.

За даними Sotheby’s, светр знайшли у березні цього року на горищі і вирішили продати. У підсумку на ньому заробили більше грошей, ніж на будь-якій іншій речі принцеси, які раніше виставляли на торги. Наприклад, її автомобіль Ford Escort продали за $806 тисяч, а “хрест Аттали” в цьому році купила Кім Кардашьян за $203 тис.

Відомо, що цей светр Діана Спенсер носила в 1981 році. Тоді вона не була в статусі принцеси, а тільки нареченою принца Чарльза.

Шанувальники Діани про цей светр говорили, що вона носила його як символ її положення в королівській родині. Після весілля Букінгемський палац написав у фірму, яка виготовила светр Warm and Wonderful, що він “продірявився”. Фірма надіслала новий такий самий, і Діана одягла його в 1983 році.

Sotheby’s додали до лоту цей лист Букінгемського палацу, а також письмову подяку за заміну. Дірочка на светрі стала доказом того, що він саме той перший.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.