12 із 20 танків Leopard 1A5, які Данія відправила в Україну, виявилися несправними

Джерело: данська державна телестанція TV 2

У рамках широкомасштабної співпраці з Німеччиною та Нідерландами Данія передала Україні танки Leopard 1A5. 20 з них прибули в країну, проте виявилося, що кілька з них несправні.

Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен заявив, що є проблеми з 12 із 20 танків, наданих Данією.

“На десяти танках, які вже є в Україні, за даними німецької влади, є ряд дрібних несправностей. Ці помилки виправляє українська оборона. Ще десять танків передали Україні, але вони досі знаходяться в Польщі. Згідно з інформацією, два з цих танків мають серйозні несправності”, – йдеться у письмовому брифінгу міністра оборони.

Танки надаються в рамках співпраці між Данією, Німеччиною та Нідерландами. Всього планується постачання майже 100 танків цього типу.

Прессекретар міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса заявив, що неможливо коментувати конкретний випадок із десятьма забракованими німецькими танками. Проте він стверджує, що загалом не вистачає запасних частин і персоналу для ремонту техніки.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.