У Повітряних силах показали, як українські захисники вночі збивали російські безпілотники (Відео)

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

У Повітряних силах ЗСУ оприлюднили відео, як українські захисники збивали російські безпілотники “Shahed-136/131” вночі 26 вересня.

“Бойова робота по ударних БпЛА “Shahed-136/131” уночі 26 вересня 2023 року на півдні країни. Німецький “Gepard” б’є точно в ціль!”, – зазначили під відео у Повітряних силах.

Додамо, що в ніч на 26 вересня війська РФ атакували Україну 38 ударними безпілотниками. Більшість вдалось збити.

Для атаки окупанти використали іранські дрони-камікадзе типу “Shahed”. Ворожі БпЛА було випущено з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – Крим).

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил, у взаємодії із підрозділами інших складових Сил оборони України, знищено 26 із 38 ударних БпЛА “Shahed-136/131”.

Маршрутом слідування ударних дронів працювала винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи.

Окрім цього, за минулу та поточну добу тактична авіація Повітряних Сил здійснила понад сорок літаковильотів, двадцять із них – на вогневе ураження противника.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.