1 жовтня о 9 ранку відбудеться всеукраїнська хвилина мовчання на честь загиблих захисників України

Джерело: президент України Володимир Зеленський

У неділю, 1 жовтня, о 9:00 відбудеться всеукраїнська хвилина мовчання у пам’ять про захисників, які віддали своє життя боронячи Українську державу.

Як зазначив президент, цьогоріч Україна вперше відзначатиме День захисників та захисниць України 1 жовтня.

“І цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців. Хай це стане нашою новою традицією”, – наголосив Зеленський.

Вшанування Героїв хвилиною мовчання пройде на центральних площа та вулицях всієї України.

“Буває, що мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова. Хвилина шани. Хвилина мовчання. Та вічність памʼяті про наших полеглих захисників і захисниць”, – резюмував президент України.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.