Найманці ПВК «Вагнер» знову воюють у Бахмуті – CNN

Джерело: CNN

ЗМІ, з посиланням на дані українських військових, повідомляють, що у Бахмуті на Донеччині знову воюють найманці ПВК “Вагнер”.

Журналісти поспілкувались з бійцями, які захищають Україну на сході. За їх словами, у Бахмуті, де майже рік точились важкі бої, знову воюють вагнерівці.

За словами українського захисника, ЗСУ проривають лінію оборони окупантів і завдають їм “гарних ударів”.

“Так, “Вагнер” теж тут. Вони повернулись, швидко змінили командирів і повернулись сюди”, – сказав український військовий.

На думку українського захисника, найманці повернулись на передову, аби частково компенсувати нестачу російських військових.

“[Росія] зібрала війська з навколишніх районів і привела їх сюди. У них тут не так багато особового складу”, – додав він.

  • Українські спецслужби можуть стояти за низкою ударів безпілотників і наземною операцією, спрямованою проти найманців”Вагнер” поблизу столиці Судану. Це підвищує ймовірність того, що наслідки російського вторгнення в Україну поширилися далеко від лінії фронту.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.