Криптобіржа Binance виходить з ринку Росії

Джерело: Bloomberg

Найбільша у світі криптовалютна біржа Binance заявила, що вийшла з російського бізнесу, продавши його компанії CommEX.

“Дивлячись у майбутнє, ми усвідомлюємо, що робота в Росії несумісна зі стратегією Binance щодо відповідності вимогам”, – написав Ноа Перлман, головний спеціаліст Binance.

Прессекретар Binance Саймон Метьюз сказав, що компанія не буде “зберігати жодного варіанту викупу акцій бізнесу” в Росії.

“Ані Binance, ані його керівники не мають акцій або розподілу прибутку з CommEX. Щоб забезпечити плавний процес для наявних російських користувачів, процес виходу триватиме до одного року”, – додав Метьюз.

Міністерство юстиції США розслідує діяльність Binance, щоб визначити, чи криптобіржа допомагала росіянам незаконно обходити санкції та переказувати кошти. Розслідування включає перевірку того, чи Binance або офіційні особи компанії не порушили санкцій, пов’язаних із вторгненням Росії в Україну. 

Двоє керівників, відповідальних за російський бізнес, цього місяця заявили, що залишили Binance.

На території Росії заборонено платежі в криптовалюті, а також обмін цифровими активами. Однак російські громадяни та компанії можуть вільно використовувати офшорні криптоплатформи як розрахунковий інструмент для переказу коштів за кордон і отримання коштів з-за кордону.

Віктор Медведчук та Оксана Марченко є наближеними до керівництва російської федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках з главою РФ Володимиром Путіним.

У Центрі національного спротиву поінформували, що представники РПЦ на тимчасово окупованих територіях посилюють зусилля у межах кампанії з агітування українських дітей до армії РФ.

Станом на 6 липня Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після російських ракетних обстрілів, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

6 липня російські війська здійснили артилерійський обстріл Нікопольщини. Внаслідок чого загинула жінка.

7 липня, заходи обмеження споживання електроенергії не діятимуть з 7:00 до 15:00.  Тоді як з 00:00 до 7:00 і з 15:00 до 24:00 обленерго застосовуватимуть дві черги відключень одночасно.